QnA no22 – Γιάννης Ερμίδης

//QnA no22 – Γιάννης Ερμίδης

QnA no22 – Γιάννης Ερμίδης

Ο Γιάννης Ερμίδης που γνώρισα εγώ, είναι ένα άτομο που δεν μιλάει πολύ. Αφήνει τη δουλειά του να μιλήσει. Τον είχα πετύχει σε ένα-δύο con και ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που μου είχαν μείνει, το στυλ του ήταν αρκετά ιδιαίτερο, ξεχώριζε… ‘’Α, αυτός με τον Ζούνι…’’ σκεφτόμουν όποτε τον έβλεπα, οπότε δεν άργησα να του στείλω μία πρόταση για κάποιο γκεστ.

‘’Θα προτιμούσα αντρικό χαρακτήρα.’’ Μου είχε πει λακωνικά και με την μία του έδωσα τον Άλεκ. Όταν μου έστειλε το γκεστ του, απλά το λάτρεψα!!!

Ο Γιάννης Ερμίδης γνωστός και ως Έψιλον γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ και ασχολείται κυρίως με τo graphic design, τα comic και το graffiti. Έχει πάρει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ κόμικς και γκραφιτι. Στο Comicdom con Αthens του 2013, παρουσίασε το πρώτο φανζιν, (σε συνεργασία με το φίλο και συνάδελφο Γιώργο Μουνδρουκα) με τίτλο «The abominates». Το 2015 στο Comicdom con Αthens παρουσίασε μια προσωπική συλλογή απο σχέδια και στο Athenscon παρουσίασε το «Zu & Zuni: Zuzu’s resque #1». Αυτή τη περίοδο ετοιμάζεται το «Zu & Zuni: Zuzu’s resque #2» και το »Τhe abominates #2».

Ας περάσουμε όμως στο qna!!!

***

1) Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να ζωγραφίζει και σε ποια φάση της ζωής σου σταμάτησε να είναι χόμπι και έγινε πάθος;

Ζωγραφίζω, δηλαδή σκιτσάρω από πολύ μικρός. Θυμάμαι οι γονείς μου έλεγαν πως καταφέρνω και κάνω τόσο καλά ίσιες γραμμές. Πάντα στο σχολειό ήμουν ο καλλιτέχνης της τάξης, και θυμάμαι που μου ζήταγαν να τους φτιάξω διάφορα! Το πάθος υπήρχε πάντα, νομίζω χωρίς πάθος θα κατέληγα να κάνω κάτι άλλο. Το πάθος και η επίμονη με έφτασαν στο επίπεδο που είμαι τώρα, και το σίγουρο είναι πως έχω πάρα πολλά να μάθω ακόμα! Όσο για το χόμπι αν μπορείς να βγάζεις τα προς το ζην και να κάνεις αυτό που αγαπάς (για δουλειά) τότε είναι ο καλύτερος συνδυασμός!

2) Χαρτί και μολύβι ή τοίχος και σπρέυ;

Aν ήμουν ο underground graffitas θα σου έλεγα κατευθείαν σπρέυ. Θα πω όμως και τα δυο! Η καρδία μου χτυπά αρχικά με το μολύβι και κυρίως το μελάνι και ύστερα συμπληρώνεται με το σπρέυ. Αυτό είναι και το φυσικό επακόλουθο άλλωστε! Αγαπώ το γκράφιτι όσο και το κλασικό χειροποίητο σχέδιο μολύβι μελάνι!

3) Μία από τις γνωστότερες δουλειές σου είναι το ‘’doodles’’… Θες να μας πεις δυο λόγια για αυτό το πρότζεκτ;

‘’Doodles inside my head’’. Είναι μια προσωπική συλλογή από σκίτσα μου που ξεκίνησα να δημιουργώ τον χειμώνα του 2013, λίγο πριν μπω στρατό. Είναι ουσιαστικά σκίτσα τα οποία συνήθως είναι πολύ λεπτομερή, και κρύβω διάφορα μηνύματα, ιδέες μου, πράγματα και εικόνες της καθημερινότητας μου και της φαντασίας μου. Έχω ένα τευχακι αυτό-εκδομένο ,και υπάρχει και ένα δεύτερο έτοιμο για έκδοση. Επίσης αρκετά μεμονωμένα σκίτσα σαν αφισακια (prints) , και παρά πολλά αδημοσίευτα.

4) Το γκεστ σου στη σελίδα ήταν ο Άλεκ από το Τρουφ! Ασπρόμαυρο, νουάρ-ρετρό αισθητική και απεικόνιση μίας από τις πιο σημαντικές σκηνές της ιστορίας, το σημείο που είναι χαμένος στο δάσος… Τι θυμάσαι από την δημιουργία αυτού του artwork;

Ο ξυλοκόπος είχα πει. Αυτόν θα κάνω, ο μπρουταλ μουσιας με το τσεκούρι, χαχα! Η αισθητική βγήκε από μονή της, αυτό που ήθελα εγώ είναι το σκίτσο να καρτουνιζει και το πέτυχα, (τότε ακόμα πειραματιζόμουν με τις γραμμές μου). Μου αρέσει που έχει μια ιδέα από Τασμαρ (είναι από τους αγαπημένους δημιουργούς άλλωστε).

5) Έχεις συνεργαστεί με τον gemo και την μυστηριώδη psycho inc. οι οποίοι είναι παλιοί φίλοι του LC. Τι μπορείς να μοιραστείς μαζί μας για αυτή τη συνεργασία, το Abominates;

Ο καταπληκτικός κύριος Gemo είναι φιλαράκι από παλιά. Ήμασταν συμφοιτητές στη σχολή Ορνερακη από το 2009 μέχρι το 2012 όπου και στο τελείωμα αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την καφρικη ιδέα μας: τους Abominates. Μερικοί αλήτες μονόκεροι εισβάλουν στον πλανήτη γη (διότι είναι από άλλο πλανήτη) και πλακώνουν παιδάκια ,τους κλεβουν τα γλυκα κλπ. Γιατι μονοκεροι? Δεν είναι γλυκοί και καλοί? Μάλλον όχι και τόσο! Αυτή τη στιγμή οι μονοκεροι προσπαθούν να βγουν από την φυλακή που τους έριξε ο Baby Face και θα έρθουν αντιμέτωποι ( στο 3ο τεύχος της σειράς, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα :Ρ ) με τον Snowfrost ένα τσιράκι του Baby Face. Μέχρι τώρα έχουμε αυτό-εκδώσει τα 2 πρώτα τεύχη τα οποία μπορείτε να τα παραγγείλετε μέσω του Gemo και εμού από τις σελίδες μας στο φβ, είτε να πάρετε τα τελευταία κομμάτια που έμειναν, από τις εκδόσεις του Κάμπου. Τον χειμώνα θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο 3ο μέρος και ευελπιστούμε να είναι έτοιμο μέχρι το Comicdom του ‘18.

6) Και φυσικά, δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω για το ‘’Zu & Zuni’’! Πώς προέκυψε και μετά από τόσο καιρό, τι σημασία έχει ακόμα για εσένα;

Το Zu&Zuni είναι και αυτό ένα προσωπικό project. Είχε ξεκινήσει και αυτό σαν ιδέα όντας μαθητής στη σχολή και μετά από αρκετά χρόνια είπα να το προχωρήσω να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Είναι καθαρά κάτι για να τεστάρω τον εαυτό μου πάνω σε όλους τους τομείς δημιουργίας ενός κόμικς. Έχω αυτο-εκδώσει το πρώτο μέρος και το δεύτερο κάποια στιγμή στο μέλλον.

7) Θα ήθελες να πεις κάτι, ή να αφήσεις κάποιο μήνυμα για κλείσιμο, για τους ακόλουθους της σελίδας;

Μην ρωτάτε τη μαμά σας, απλά αγοράστε … κόμικς! όπως λέει και ο Gemo!

Μπορείτε να τον βρείτε εδώ:https //www.facebook.com/EpsilonArtnDesign/

Φίλε μου, σ’ ευχαριστώ για το χρόνο σου και φυσικά για το υπέροχο αρτ! Να σαι πάντα υγιής, δημιουργικός και ευτυχισμένος και αναμένουμε τις επόμενες δουλειές σου!!!

(29/8/2017)

By | 2018-05-10T21:01:40+00:00 Μάιος 10th, 2018|