QnA no25 – Bogi vs Art

//QnA no25 – Bogi vs Art

QnA no25 – Bogi vs Art

Στο LC από τη πρώτη μέρα υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε την απόλυτη ελευθερία της έκφρασης, όχι μόνο στο λόγο αλλά και στη τέχνη. Σε κάθε γκεστ, προτρέπω τον δημιουργό να είναι 100% ο εαυτός του και αυτό φαίνεται από τα τόσο ιδιαίτερα και ξεχωριστά έργα που μας έχουν στείλει ανά καιρούς. Κάθε έργο είναι μοναδικό! Ο Bogi μου έστειλε ένα αρτ με τη Λενόρ δύο χρόνια πριν ακριβώς, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και μου είχε κάνει εντύπωση όχι μόνο το έργο του αλλά και το βιογραφικό του…

Το παραθέτω εδώ!

»Έχω ασχοληθεί με την τέχνη του υπερφανταστικού και έχω πάρει μέρος σε ατομικές εκθέσεις ως γκέστ στάρ του άλλου μου εγώ, γνήσιος μουσάτος καλλιτέχνης με ρωπή στον άκρατο βανδαλισμό της ελίτ των «καθωσπρεπιστών» και των «επειδή έτσι θελιστών», μου αρέσουν τα ταξίδια και τα γλυκά, τον καφέ μου τον θέλω μέτριο.»

Όταν μου έστειλε τις απαντήσεις του qna απόρησα –και ίσως κάποιος να το έπαιρνε και στραβά ή να παρεξηγούταν- μα μου είπε ότι απάντησε όπως γράφει κόμιξ. Με ρώτησε αν ήθελα να αλλάξει τις απαντήσεις του, μα στο LC δε λογοκρινόμαστε, οπότε απολαύστε, μα αν είστε εύθικτοι καλύτερα να μη προχωρήσετε.

Προειδοποίηση, όχι για ευαίσθητους!

***

  1. Έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, πολύ καρτουνίστικο και ζωντανό! Θυμάσαι να ζωγραφίζεις πάντα σε αυτό το ύφος ή απλά ‘’προέκυψε’’ κάποια στιγμή και σου κόλλησε;

Πρώτα από όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια! που μάλλον από κάπου τα αντέγραψες… αλλά και πάλι δεν με πειράζει κιόλας, γιατί πρέπει εδώ να πούμε ότι ούτε σε πλήρωσα ούτε σου χρωστάω, για να είναι ξεκάθαρο. Η αλήθεια είναι εκτός από τους Σεξ Πίστολς, ότι πάντα οι μουτζούρες μου είχαν κάτι που τα άλλα παιδάκια δεν το είχαν στις δικές τους κακομούτσουνες μουτζούρες, βέβαια με τα χρόνια τα άλλα παιδάκια τελείωσαν ένα πανεπιστήμιο, μια σχολή, βρήκαν βίσμα, λάδωσαν και λαδώθηκαν και έγιναν σπουδαίοι, τρανοί και πλούσιοι μέσα στην ψευτοκοινωνία. Από την άλλη μπάντα αυτό το ιδιαίτερο όπως λές και συ στύλ, μάλλον κυλάει στο Ντι-Εν-Έη μου, από γενιά σε γενιά. Ο προ παππούς μου.. ο παππου – Μπόγκι, γνωστός για το στύλ του, το ιδιαίτερο, το κύλησε στις επόμενες γενιές, κουτουπώνοντας την προ-γιαγιά μου… χαμός!

Βέβαια, ίσως να μου κόλλησε και ένα βράδυ, σε ένα μπαρ, που με έπιασε κολιάντζα και αναγκάστηκα να κλειστώ στον καμπινέ, για πάνω από 18’, από κείνο το βράδυ και μετά, ποτέ πια δεν ήμουνα ο ίδιος, καλλιτεχνικά.

2) Προτιμάς το χρώμα ή το ασπρόμαυρο στις δουλειές σου; Επίσης παρατηρώ ότι έχεις μια ιδιαίτερη αγάπη για τις νερομπογιές, τι σε εκφράζει περισσότερο σε αυτό το μέσο;

Λοιπόν στις δουλειές μου προτιμώ, το χρώμα το μωβ, το πράσινο και το πορτοκαλί τώρα εαν θέλουν να με πληρώνουνε με εικοσάρικα ή με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό μου λογαριασμό και πάλι το δέχομαι, δεν δέχομαι τον τσιφούτη που θέλει να γίνει η δουλειά τζάμπα γιατί μου έκανε 10 λάηξ στο φέησμπουκ, και γιατί έτσι θα διαφημιστώ και εγώ, και όλες του κόσμου οι δικαιολογίες, για να μην βάλει το βρωμό-χερό του στην τσέπη!

Και εμείς πως θα ζήσουμε ρε φίλε; Γλύφοντας τα πινέλα μας από τα ακρυλικά;

Οι νερομπογιές με ξετρελαίνουν, καθώτι και ανήκω σε ζώδιο της φωτιάς. Τώρα δεν ξέρω πόσο δαιμόνιος είσαι αλλά ναι το μέσο με εκφράζει πάρα πολύ, που το ήξερες; Γενικά με τα άκρα δεν τα πάω καλά, δεν συνεννοούμαι, δεν μπορώ, με πνίγουν, όπως το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο.

3) Πολλά έργα σου προκαλούν το γέλιο ή το καγχασμό με το περιεχόμενό τους, ενώ από θεματική έχεις στο στόχαστρό σου από πολιτική μέχρι την ποπ κουλτούρα. Πόσο σημαντικά είναι το χιούμορ και η σάτιρα για εσένα, τόσο στη προσωπική σου/καθημερινή ζωή όσο και στη τέχνη σου;

Λοιπόν θα το πω απλά για να το καταλάβουμε σχεδόν όλοι. Μ’αρέσει το καλαμπούρι, η χοντρή η πλάκα, το λεπτό το χιούμορ, η σάτυρα και το χιούμορ σε όλα του τα χρώματα μαύρο, άσπρο κτλ ακόμα και σε νερομπογιά! (όλα συνδέονται μάστορα).

Βέβαια αρκεί να μην είναι στόχος κάποιος γνωστός μου, κάποιο αφεντικό, κάποια μανούλα, κάποια ανύπαντρη θυγατέρα αλτ τις ει στρατιωτικού πατριώτη, κάποιος πατέρας,και παιδάκια, όχι στα παιδάκια κάνουμε πλακίτσα, εκτός και εάν είναι μαμόθρευτα, και γενικά να μη δίνουμε στόχο, να μη στοχοποιούμε και να μη μας στοχοποιούν, και νομίζω ότι αυτό ακριβώς περνάει και στα πραγματά μου, αυτά που αναφέρεις στην ερώτησή σου!

4) Το γκεστ σου ήταν ίσως ένα από τα πιο σουρεάλ, με την Λενόρ και το ΠΛΟΠ! ασπρόμαυρα και όσο πιο badass γίνεται! Θες να μας πεις δυο λόγια για αυτό το γκεστ;

Δύο μόνο;

5) Πώς προέκυψε το ‘’και οι πριγκίπισσες κλάνουν’’; Δε θέλω να σχολιάσω τίποτα για το τίτλο ή το περιεχόμενο, το αφήνω πάνω σου, χεχε…

Λοιπόν επειδή στην από πάνω ερώτηση δεν με άφησες να επεκταθώ, θα το κάνω σε αυτή.

Το γκέστ στη φίλη τη Λενόρ έγινε με άκρα μυστικότητα, και νομίζω πως είμαι ο μόνος που πληρώθηκε από αυτό το «γκέστ», μαύρα τα πήρα μέσα σε ένα πακέτο με σκορδάκια, μυρίζαν βέβαια λίγο τζατζίκι αλλά από το τίποτα, πλήρωσα ενοίκιο, ρεύμα και ασφαλιστικές εισφορές! Καλά πλάκα κάνω ποιος πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές; Γενικά δεν έγινε άρπα κόλλα, διάβασα μερικές αράδες, αλλά το περισσότερο το φαντασιώθηκα το ίδιο βράδυ μετά από 2 μπουκαλάκια μαστίχα Χίου, και μετά από 4-5 ραντεβού που κάναμε και τις αλλαγές που ήθελες βγήκε το αποτέλεσμα και πήγαμε ταμείο.

Οι πριγκίπισσες κλάνουν, όλοι το ξέρουμε, και καλύτερα από όλους ο κώλος τους και το βρακί τους όσες φορούν πια. Αγοράστε το από κάποιον φίλο σας που το έχει γιατί εξαντλήθηκε τη δεύτερη μέρα! Μεγάλη επιτυχία! είχαμε τυπώσει μόλις 20 αντίτυπα, ρε Βασιλάκη δεν έχω άλλα λεφτά, του είπα, και εκείνος μου είπε ας βγάλουμε μόνο τόσα, έτσι νομίζω έγινε, μπορείτε να τον ρωτήσετε ο Μπιλ ο Μαλινουάς κάπου κάνει τα μπάνια του στο Φου-Μπου.

6) Οι προσωπικές σου δουλειές είναι τα ‘’Ημερολόγιο καταστρέματος’’, δύο τεύχη… Τι θα βρει κάποιος ξεφυλλίζοντάς τα; Να περιμένουμε νούμερο τρία;

Εαν θέλει κάποιος να βρει κάτι στα «ημερολόγια καταστρέματος» καλύτερα να μην τα ξεφυλλίσει. Πήγανε άπατα. Τα πήρε το ποτάμι. Έμαθα ότι σκαναρίστηκαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και διαδώθηκαν στον κινέζικο κυβερνοχώρο με γκούγκλ τρανζλέητ μετάφραση, στην Ελλάδα δεν πούλησα κανένα, και εάν έχει κάποιος καταλάθος μπορεί να το κάψει και να μου στείλει φωτό ινμποξ.

Το νούμερο τρία ξεκινάει από Φιλαδέλφεια και καταλήγει Κατεχάκη, εάν σας βολεύει μπορείτε να περιμένετε, ή να πάρετε ταξάκι εάν είστε τέσσερεις.

7) Θα ήθελες να πεις κάτι, ή να αφήσεις κάποιο μήνυμα για κλείσιμο, για τους ακόλουθους της σελίδας;

Ναι θα ήθελα να πω. Ότι μεγάλη εκτίμηση σας έχω και μου είστε εκτιμηταίοι, και να ακολουθείτε σελίδες και βιβλία και εξώφυλλα, και πολύ καλά κάνουτε που ακολουθείτε και ετούτη εδώ τη σελίδα που πολλά σας δίνει και τίποτα δεν σας ζητάει και να μην είστε αχάριστοι γιατί η αχαριστία γυρίζει μπούμερανγκ και η κατάρα είναι γαϊδάρα έλεγε μια γιαγιά στο χωριό, αλλά τώρα πέθανε πάει.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα, ή απλά να γυρίσει την σελίδα. Καλησπέρα σας.

Τον bogi μπορείτε να τον βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/Bogi_vs_art-379864018795650/

Και στο: http://bogimoutzoures.blogspot.gr/

Φίλε μου, σ ευχαριστώ που ήσουν αληθινός και στο αρτ που μου έστειλες και στις απαντήσεις σου! Να σαι πάντα υγιής, δημιουργικός και ευτυχισμένος και αν η απόγνωση/απογοήτευση που μου έβγαλες για τον χώρο είναι αληθινή, είθε να μη χάσεις το πείσμα σου και να αλλάξεις γρήγορα γνώμη!

(20/9/2017)

By | 2018-05-10T21:19:47+00:00 Μάιος 10th, 2018|